گوگل را بهتر بشناسیم

Posted on ۱۳۸۹ آبان ۵, چهارشنبه by فرفره




گوگل را همه می شناسیم. حالا دیگر آنقدر با زندگی روزانه ما عجین شده است که پاسخ هر سوالی را از او می پرسیم.گوگل انگار یک دانای مطلق است. پیرمردی که جواب هر سوالی را دارد و با هر سوال پاسخ های جامع و کاملی را بصورت متن،تصویر،ویدئو و … در اختیار ما می گذارد. اما این پیرمرد دانا تازه ۱۲ سالش شده است. هر روز خبرهایی از جاه طلبی های گوگل در زمینه های مختلف را می خوانیم.پروژه هایی در زمینه اینترنت پرسرعت تا اتومبیل های بدون سرنشین! اما به راستی گوگل چقدر بزرگ است؟ این مطلب می کوشد با برخی محاسبات ریاضی گوگل واقعی را به شما بشناساند *.

اگر گوگل یک کشور بود با ۲۰۶,۴۴۸,۱۰۳ بازدید روزانه اش از برزیل پرجمعیت تر می شد. در این صورت گوگل با این مقدار جمعیت پس از کشورهای چین،هند،امریکا و اندونزی پنجمین کشور پرجمعیت جهان می نمود.
بطور متوسط از هر ۸ کاربر اینترنت یک نفر هر روز سری به Google.com می زند. حالا فرض کنید این تعداد در یک جا گرد هم آیند.در این صورت برای جا دادنشان به حداقل ۲۰۶۵ استادیوم نیوکمپ نیاز داریم تا آنها را در کنار هم بنشانیم!



استادیوم ۱۰۰ هزار نفری نیوکمپ - بزرگترین استادیوم ورزشی خصوصی در جهان متعلق به باشگاه بارسلونا

اگر این ۲۰۶,۴۴۸,۱۰۳ بازدیدکننده روزانه دست در دست یکدیگر و در کنار هم بایستند یک خط انسانی به طول ۲۳۱۲۲۲ کیلومتر را می سازند که بیش از ۴٫۶ برابر طول دیوار چین است.
۳۴٫۷ درصد جمعیت کشور گوگل را مردم امریکا تشکیل می دهند.کشورهای هند،چین،آلمان پس از امریکا بیشترین ساکنین را در گوگل دارد. جالب آنکه کشورمان ایران با تصاحب ۲٫۸ درصد از جمعیت گوگل در مقام هفتم جهان قرار دارد.
بطور متوسط بازدیدکنندگان گوگل حدود ۱۱٫۷۶ صفحه از این سایت را بازدید می کنند، به این معنا که سرورهای گوگل باید در هر روز ۲,۴۲۷,۸۲۹,۶۹۱ صفحه وب را نمایش دهند که معادل ۲۸,۱۰۰ صفحه در هر ثانیه است.
در سال ۱۹۹۸ سرورهای گوگل ۲۵میلیون صفحه را ایندکس کرده بودند حال آنکه در سال ۲۰۱۰ این عدد ۱۶۰۰ برابر شده و به عدد ۴۰میلیارد صفحه وب رسیده است.در این صورت اگر صفحه وب یکتای ایندکس شده توسط گوگل را بتوانیم بر روی یک سمت کاغذ A4 پرینت بگیریم با این کاغذها می توان حدود پنج بار کل امریکای شمالی را فرش کرد.
بیش از یک تریلیون آدرس اینترنتی (URL) یکتایی که گوگل ایندکس کرده است را اگر بصورت پشت سر هم بنویسیم این آدرسها تشکیل خطی به طول ۵۱ میلیون کیلومتر را خواهند داد که یک سوم فاصله بین زمین تا خورشید خواهد بود.
در صورتی که میخواستیم تمام سایت هایی که گوگل ایندکس کرده است را در یک مانیتور نمایش دهیم اندازه صفحه نمایش ما باید ۶میلیون مایل (از گوشه به گوشه) می بود یعنی ۲۴۱ برابر خط استوا.
گوگل در نظر دارد در آینده ای نزدیک حدود ۱۰۰ پتابایت (هر پتابایت = ۱۰۰۰۰۰۰ گیگابایت) اطلاعات را جمع آوری کند.این اطلاعات معادل نیمی از تمام آنچه است که بشر از ابتدا تا کنون بصورت مکتوب درآورده است.
مجموع ظرفیت هایی که گوگل به کاربران جیمیلش اختصاص داده است برابر با ۱٫۷۴ میلیارد CD صوتی کامل است.این CD ها در صورتی که روی هم قرار گیرند ارتفاعی برابر با ۲۰۸۸ کیلومتر را خواهند ساخت که ۲۳۶ برابر بلندتر از قله اورست می باشد.
در صورتی که شما برای جستجوی هر صفحه وب که در گوگل ایندکس شده است یک دقیقه وقت بگذارید ۳۸۰۲۶ سال زمان لازم خواهد بود تا تمام صفحات را مشاهده کنید حال آنکه این کار برای گوگل حداکثر ۰٫۵ ثانیه زمان می گیرد.
تا کنون حدود ۱٫۵ میلیارد تصویر توسط گوگل شناسایی و ثبت شده است.برای ذخیره تمام آنها شما به ۱۱۲ میلیون فلاپی دیسک نیاز دارید یعنی کوهی به ارتفاع ۳۹۱ کیلومتر از فلاپی دیسک !
۱۵۶۲۵۰۰ عدد از پرحجم ترین iPad های موجود در بازار را لازم خواهید داشت تا ایندکس های گوگل را در آنها ذخیره کنید. این iPad ها در مجموع ۱۰۶۳ تن وزن دارند و در صورتی که در کنار هم قرار داده شوند فاصله لندن تا پاریس را خواهند پیمود.
تا سال آینده فضای مورد نیاز گوگل برای ذخیره صفحات وب به یک اگزابایت (معادل ۱٫۰۷۳٫۷۴۱٫۸۲۴ گیگابایت) خواهد رسید یعنی فضایی که ۵۰۰۰۰ سال تصویر ویدئویی با کیفیت DVD اشغال میکند.
شما نیاز به تبدیل ۱٫۲ میلیون درخت به کاغذ دارید تا بتوانید ۲۴ پتابایت اطلاعاتی که گوگل در هر روز پردازش میکند را پرینت بگیرید.
دارائی شخصی سرگئی برین و لری پیج (مالکان گوگل) هر کدام به ۱۷٫۵ میلیارد دلار می رسد. حقوقی که این دو از گوگل دریافت می دارند سالیانه یک دلار می باشد ! درآمد ۸٫۳ میلیارد دلاری گوگل به تنهایی با مجموع تولید ناخالص داخلی شش کشور باربادوس،مغولستان،مالدیو،دومینیک،گرینلند و جزایر کیمن برابری می کند.


عکس مدیران گوگل بر روی جلد مجله TIME

هزینه نگهداری یوتیوب روزانه نزدیک به ۱ میلیون دلار بوده و در هر دقیقه ۲۴ ساعت ویدئو در آن آپلود می شود به این معنا که کاربران در هر روز چهار سال کامل ویدئو در این سایت آپلود می نمایند.
ویدئوی “Charlie Bit My Finger” تاکنون پربیننده ترین ویدئوی یوتیوب بوده و تا کنون ۲۳۸,۰۹۴,۲۷۷ بازدید از این ویدئو ثبت شده است یعنی در مجموع تا به امروز سه و نیم سال از تاریخ بشر صرف دیدن این ویدئو شده است !
اولین توئیت رسمی گوگل به زبان باینری و ترجمه عبارت معروف “I’m feeling lucky” بود.
و در پایان واژه “گوگل” در سال ۲۰۰۶ به واژه نامه میریام وبستر و لغت نامه انگلیسی آکسفورد افزوده شد.

اگر روزگاری باغ های معلق بابل، فانوس اسکندریه، اهرام ثلاثه و امثالهم به عنوان شاهکارهای نبوغ بشری مورد توجه قرار می گرفتند شاید بتوان شاهکار گوگل را نیز به عنوان یکی از نمادهای هوش و توانایی انسان مدرن به رخ آیندگان کشید.

* عددها و آمارها همگی از منابع ذکر شده استخراج شده اند و صحت و سقم آنها بصورت قطعی مورد تایید نیست. در برخی موارد عددها برای سهولت بیشتر گرد شده اند.

منبع : گروه اینترنتی Iranian fun

0 Responses to "گوگل را بهتر بشناسیم":